5 KORAKOV PRI IZBIRI PRIMERNE LED ŽARNICE

5 KORAKOV PRI IZBIRI PRIMERNE LED ŽARNICE

Pri osvetljevanju doma ali pisarne so LED žarnice zaradi svoje energetske učinkovitosti in dolge življenjske dobe priljubljena izbira. Ker je na trgu na voljo veliko možnosti, je lahko odločitev, katera LED žarnica je najprimernejša za vas, dokaj zahtevna. Tukaj je nekaj nasvetov, kako izbrati popolno LED žarnico za svoj prostor:

Upoštevajte barvno temperaturo (Kelvin)

Ena od prvih stvari, ki jih je treba upoštevati pri izbiri LED žarnice, je barvna temperatura, ki se meri v Kelvinih (K). Ta se nanaša na videz svetlobe, od toplo rumene do hladno modre. Za prijeten in domač občutek poiščite LED žarnice z barvno temperaturo med 1900 in 2700K. V prostirih, kjer potrebujete bolj delovno in energično vzdušje, izberite žarnice z višjo barvno temperaturo 3000K ali več.


Določite pravo svetlost (Lumen)

Nato upoštevajte svetlost LED žarnice. Svetlost se meri v lumnih in višja kot je vrednost lumnov, svetlejša je svetloba. Na primer, 60-vatna klasična žarnica je enakovredna približno 800 lumnom, medtem ko lahko 10-vatna LED žarnica doseže enako svetilnost. Da bi našli pravo svetilnost za svoj prostor, upoštevajte velikost prostora in namen osvetlitve. Svetlejša svetloba je primernejša za opravila, kot sta branje ali kuhanje, medtem ko je mehkejša in šibkejša svetloba primernejša za sprostitev ali spanje.

Tip okova

Prepričajte se, da je tip okova LED žarnice združljiv z vašimi svetili. Nekatere običajne vrste so E27 (standardna), E14 (sveča) in GU10 (reflektorska).

Preverite kot svetlobnega snopa

Kot svetlobnega snopa LED žarnice se nanaša na širjenje svetlobe v prostoru. Če želite bolj osredotočen snop svetlobe, izberite žarnico LED z ozkim kotom snopa. Če želite širšo, bolj razpršeno svetlobo, izberite žarnico s širšim kotom snopa. To je še posebej pomembno, če imate večjo sobo ali želite žarnico uporabiti v svetilki, ki bo usmerjena v več smeri.

Upoštevajte obliko in velikost

LED žarnice so na voljo v različnih oblikah in velikostih, zato je pomembno, da izberete takšno, ki ustreza vašim svetilom. Če imate na primer majhno svetilko z ozkim podnožjem, morate izbrati LED žarnico podobne oblike in velikosti. Podobno, če imate večje svetilo v industrijskem slogu, boste želeli izbrati žarnico, ki je bolj sorazmerna z velikostjo svetila.


Z upoštevanjem teh dejavnikov, boste lahko našli popolno žarnico LED za svoje potrebe in želje. Ne glede na to, ali iščete prijetno, toplo svetlobo za dnevno sobo in spalnico ali svetlo, delovno svetlobo za kuhinjo, obstaja žarnica LED, ki je prava za vas.

Nazaj na spletni dnevnik

Contact form